Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Başkanı Obama İspanya'da

ABD Başkanı Obama İspanya'da

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama 1 günlük resmi ziyaret için İspanya'nın başkenti Madrid'e geldi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sona ermesinin ardından İspanya'ya gelen Obama'yı, Madrid'deki askeri hava üssü Torrejon'da İspanya Kralı 6. Felipe karşıladı.
Obama, yarın sabah Kraliyet Sarayı'nda Kral 6. Felipe ile ardından Başkanlık Konutu Moncloa'da Başbakan Mariano Rajoy ile görüşecek.
Öğleden sonra İspanya'nın güneyindeki Cadiz kentindeki Rota askeri deniz üssünü ziyaret edecek Obama, burada görev yapan Amerikan ve İspanyol askerlerle bir araya gelecek. ABD Başkanı Obama, akşam saatlerinde İspanya'dan ayrılarak Washington'a dönecek.
İspanya'ya 15 yıl aradan sonra gelen ilk ABD Başkanı olan Obama'nın ziyaretinin daha önce 2 gün olacağı belirtilmişti. Ancak 5 polisin öldürüldüğü Dallas'taki olaylardan dolayı Obama'nın ziyareti 1 güne çekildi. Obama, 9-10 Temmuz'da Sevilla'ya yapacağı ziyareti ve 11 Temmuz'da Kraliyet Sarayı'nda onuruna verilecek öğle yemeğini iptal etmek zorunda kaldı.
İspanya'ya en son 2001 yılında George W. Bush, ABD başkanı sıfatıyla ziyaret gerçekleştirmişti. 2004 yılında İspanya'da iktidara gelen sosyalist görüşlü Zapatero hükümetinin aldığı ilk kararda Irak'taki İspanyol askerlerini geri çekmesinden dolayı İspanya ve ABD ilişkileri uzun süre zarar görmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...