Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de polis şiddeti ve ırkçılık karşıtlarına tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de polis şiddeti ve ırkçılık karşıtlarına tutuklama

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD’nin farklı eyaletlerinde ülkedeki polis şiddeti ve siyahilere karşı yapılan ırkçılık karşıtı gösterilerde, binlerce insan protesto gösterilerine katılırken, çok sayıda gösterici de tutuklandı.

ABD'de geçen hafta salı günü Alton Sterling'in, Çarşamba günü de Philando Castile adlı siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından, ülkenin birçok farklı eyaletlerinde başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

Başta, New York, Dallas, Louisiana ve Minnesota olmak üzere, akşam binlerce protestocu ABD sokaklarında, "Siyahilerin hayatı önemlidir", "Irkçı polise hayır" sloganları attı.

Yerel basın kaynaklarına göre, özellikle Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde düzenlenen gösterilerde, protestocuların polise taşlarla ve molotof kokteylleriyle saldırması üzerine, polis de göz yaşartıcı gaz bombası ve biber gazı ile karşılık vererek, 200’ün üzerinde kişiyi gözaltına aldı.

Black Lives Matter grubunun lideri de tutuklandı

Louisiana'daki gösterilerde, "Black Lives Matter" adındaki sokak eylemlerini organize eden grubun lideri DeRay McKesson da tutuklandı.

New York eyaletinin Rochester kentindeki gösterilerde ise 74 kişi gözaltına alınırken, bunlar arasında ABC televizyonunun yerel kanalında çalışan Carlet Cleare ve Justin Carter adlı 2 siyahi gazeteci de yer aldı.

Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge'da Salı günü Alton Sterling adlı bir siyahi de polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Yaşanan olayın ardından Minnesota eyaletine bağlı St. Paul'de yine başka bir siyahi olan Philando Castile de arabasının içindeyken, polisin dışarıdan ateş etmesi sonucu öldürülmüştü.

2004 yılında Ferguson'da siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi sonucunda, ülkenin birçok farklı eyaletlerinde siyahiler protesto gösterileri düzenlemeye başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...