Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Sudan'da çatışmalar: 272 ölü

Düzenleyen:
Güney Sudan'da çatışmalar: 272 ölü

DÜNYA Haberleri

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da hükümete bağlı güvenlik güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında cuma günü başlayan ve kentin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalarda 272 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cuba'daki cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde isyancıların eski lideri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar yanlısı askerler ile cumhurbaşkanlığı muhafızları arasında cuma günü başlayan çatışmalar, başkentin farklı bölgelerine yayıldı.

Çatışmalarda, 190'ı muhalif gruplar, 44'ü hükümete bağlı güçler ve 35'i sivil, 272 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Kent sakinlerinin, sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerden kaçarak Birleşmiş Milletler (BM) binaları ile kiliselere sığındığı ifade edildi.

Ülkede uzun süre devam eden iç savaşın sona ermesi için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Afrika Birliği ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi'nin (IGAD) gözetiminde Ağustos 2015'te gerçekleşen barış görüşmelerinde, hükümet ile silahlı muhalif gruplar, "tartışmalı tüm tarafların katılımıyla 3 yıl süreli geçici bir hükümetin kurulmasının ardından genel seçimlere gidilmesini" öngören anlaşmayı imzalanmıştı. 

Güney Sudan, 2005'te varılan barış anlaşması gereği, 2011'de yapılan referandumda halkın yüzde 98'inin oyuyla Sudan'dan ayrılmış, 9 Temmuz 2011'i bağımsızlık günü ilan etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...