Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamas İran'ın iddialarını kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hamas İran'ın iddialarını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, İran Devrim Muhafızları Müsteşarı Tuğgeneral Khosrow Oruj'un, "Hamas İsrail ile müzakere çabasında" şeklindeki açıklamalarını kınadı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İranlı Tuğgeneral Oruj'un "Hamas'ın İsrail ile müzakere yapmaya çalıştığı" yönündeki iddialarını, "doğruluk payı olmayan iftiralar" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, "İran Devrim Muhafızları da dahil tüm dünyanın bildiği üzere Hamas'ın resmi ve fiili siyasetinde düşmanla müzakere yoktur. Hamas, özgürlük ve vatana dönüş oluncaya kadar Filistin'de direniş mızrağının başında kalmayı sürdürecektir" ifadesi kullanıldı.

Hamas tarafından yayımlanan bir diğer açıklamada da Suudi Arabistan Prensi Türki el-Faysal'ın Hamas'ı bölgede "kaos çıkarmakla" suçlamasına tepki gösterildi.

Açıklamada, Faysal'ın ifadelerinin "gerçek dışı ve iftira" olduğu belirtilerek, "Bu açıklamalar, Filistin halkına, davasına ve direnişine bir hakarettir" ifadesine yer verildi.

"Herkesin bildiği üzere Hamas, Filistin topraklarındaki siyonist işgalle mücadele eden, Filistin halkı, davası, kutsal değerleri ve Mescid-i Aksa lehine gündemleri olan Filistinli bir direniş hareketidir" ifadesi kullanılan açıklamada, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin yanı sıra İran ile dengeli ilişkiler kurulmaya çalışıldığı vurgulandı.

İran haber ajansı Mehr de yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları Müsteşarı Tuğgeneral Oruj, Hamas'ın İsrail ile anlaşma imzalamaya çalıştığını iddia etmişti.

Suudi Arabistan Prensi Faysal da dün Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İran muhalefeti toplantısında "İran, Hamas, İslami Cihad Hareketi, Hizbullah ve El-Kaide'yi bölgede kaos çıkarmak için destekledi" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...