On dakika arayla iki şiddetli deprem

Düzenleyen: / Kaynak: AA
On dakika arayla iki şiddetli deprem

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador'un Muisne kentinde on dakika arayla 5,9 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem anının görüntüleri yaşanan dehşeti ortaya çıkardı.

Ekvador'un kuzeyinde on dakika arayla 5,9 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Başkent Quito ve civar kentlerde de hissedilen depremlerde can ya da mal kaybı olmadı. Ortaya çıkan deprem anı görüntüleri olayın büyüklüğünü ve halkın yaşadığı dehseti gözler önüne seriyor.

İLK DEPREM 21.01'DE GERÇEKLEŞTİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Esmeralda eyaletine bağlı Muisne kentinin 24,1 kilometre güneyindeki ilk depremin, yerel saatle 21.01'de, yerin 35 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. İkinci depremin, ilkinden 10 dakika sonra aynı bölgede meydana geldiği belirtildi.

DEVLET BAŞKANI 'SAKİN OLUN' ÇAĞRISI YAPTI

Devlet Başkanı Rafael Correa, resmi Twitter hesabından Muisne kenti yakınlarında iki şiddetli sarsıntı kaydedildiğini duyurarak halka sakin olmaları çağrısında bulundu.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Başkent Quito ve civar kentlerde de hissedilen depremlerde can ya da mal kaybı olmadı.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

663 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ekvador'da 16 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde 663 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 29 bin kişi de evsiz kalmıştı. Depremin ardından 2 binden fazla artçı şok kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...