Potoçari'de sessizlik hakim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Potoçari'de sessizlik hakim

DÜNYA Haberleri  / AA

Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybeden 127 kurbanın toprağa verilmesinin ardından, Potoçari Anıt Mezarlığı yeniden sessizliğe büründü.

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 127 kurbanın toprağa verilmesiyle, Potoçari Anıt Mezarlığı yeniden sessizliğe büründü.

Srebrenitsa'daki Boşnak soykırımının 21. yılında düzenlenen cenaze ve anma törenine katılmak üzere, sabahın erken saatlerinden itibaren Potoçari'ye akın eden binlerce insan, araçlarla evlerine dönerken, soykırım kurbanlarının defnedildiği anıt mezarlıkta ise sessizlik hakim oldu.

Törenleri yakından takip eden yerel ve uluslararası medya kuruluşları da Potoçari'den ayrılırken, üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup ise mezarlığı temizleyerek, çöpleri topladı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazoviç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, kimlik tespiti yapılan 127 soykırım kurbanı daha defnedildi. Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedilen soykırım kurbanlarının sayısı bugünkü törenin ardından, 6 bin 504'e yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...