'Terörle mücadelenizi anlayışla karşılıyoruz'

Düzenleyen:
'Terörle mücadelenizi anlayışla karşılıyoruz'

DÜNYA Haberleri

AB, vize için ‘terörle mücadele kanunu’nun ‘yumuşatılmasını’ istedi. Ankara, “Mümkün değil” dedi. Son terör saldırıları Türkiye’nin haklılığını ortaya koydu ve Brüksel, “Sizi anlıyoruz” dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında, Türklere vize serbestisi için konulan 72 kriter arasında “terörle mücadele kanunu”nun yol açtığı krize yönelik AB kesiminden yumuşama işaretleri gelmeye başladı. AB’nin “Terörle mücadele kanunu değişmezse vize de yok” restine Ankara daha ilk günden, “Bu mümkün değil” diye karşılık verdi. Öyle ki, Ankara, “Gerekirse bütün anlaşmaları iptal ederiz ama böyle bir ortamda bu kanunu değiştirmeyiz” diyerek köprüleri atma noktasına kadar geldi. Bu karşılıklı kriz devam ederken, Türkiye terör örgütleri PKK ve DAEŞ’in yoğun saldırıları ile karşı karşıya kaldı. PKK’nın terör örgütünün büyükşehirlerde kanlı eylemlerini artırması, son olarak da DAEŞ terör örgütünün Atatürk Havalimanı’nı kana bulaması Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının ne kadar isabetli olduğunu ispatlamaya yetti.

ERDOĞAN DA REST ÇEKTİ

Bütün bunların yanı sıra geçen hafta NATO zirvesi için Varşova’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada AB’li liderlere, “Terör saldırılarının arttığı, her gün şehit haberlerinin geldiği böyle bir ortamda terörle mücadelemizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi. İşte bu gelişmelerin ardından dün AB’den Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlığına vurgu yapan bir açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye’ye vize serbestisi için yeşil ışık gönderdi. Avramopoulos, AB’nin vize serbestisi için “olmazsa olmaz” dediği terör mücadele kanununun değiştirilmesi konusunda, ısrarlı olmayacaklarına dair ilk işareti verdi. Türkiye’nin terörle mücadele yasasını değiştirmemekte ısrar etmesini anlayışla karşıladığını söyleyen Alman gazetesi Tagesspiegel’e verdiği demeçte, “Terörizm ile mücadelesinde Türk hükümeti üzerinde oluşan yoğun baskı küçümsenemez” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...