İngilizlerin yeni Demir Leydisi Theresa

Düzenleyen:
İngilizlerin yeni Demir Leydisi Theresa

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Andrea Leadsom’ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May’in ülkenin yeni Başbakanı olması kesinleşti.

Böylece İngiltere ikinci kadın Başbakan ile tanışacak. “Demir Leydi” lakaplı ilk kadın Başbakan Margaret Thatcher’ın ardından Theresa May da, Thatcher’a benzerliklerinden dolayı “İkinci Demir Leydi” olarak anılıyor. Enerji Bakanı Yardımcısı Andrea Leadsom’ın, hafta sonu Sunday Times gazetesine verdiği demeçte rakibi May’in anne olmamasının kendisini başbakanlık için daha uygun kıldığını söylemesi tepkiye neden olmuştu. Leadsom, May’den özür dilemiş, May ise rakibinin özrünü kabul ettiğini söylemişti. Theresa May, İngiltere’nin AB’den çıkışına vurgu yaparak, “Brexit, Brexit demektir. AB’de kalma yönünde ya da ikinci bir referandum için herhangi bir girişim olmayacaktır. Birliğe arka kapısından tekrar üye olma girişimimiz olmayacak. Ülke, AB’den ayrılma kararı vermiştir. Bunun olmasını sağlayacağım” dedi. Bu arada, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Partisi ve Yeşiller Partisi “Başbakanı halk seçmeli” diyerek erken seçim çağrısı yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...