Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lavrov'dan şaşırtan Türkiye açıklaması

Düzenleyen:
Lavrov'dan şaşırtan Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Lavrov, "Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi Suriye krizinin çözülmesinde çok etkili olur" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya'nın yaşadığı uçak krizinin ardından Türkiye hakkında akla izana uymayan suçlamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce söylediği her şeyi unuttu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov'la Bakü'de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, "Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi bölgedeki genel durumu olumlu etkileyecek. Umuyorum ki bu durum, Rusya ile Türkiye'nin pozisyonlarının bir hayli farklı olduğu Suriye krizinin aşılması için daha etkili bir biçimde ortak yaklaşımlar aramamıza yardımcı olacak" dedi.

Lavrov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Soçi'de gerçekleştirdiğim samimi görüşme, artık Türk partnerlerimizle aramızda daha az anlaşmazlık olacağını düşünmeme izin veriyor. BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Suriye Destek Grubu kararlarının yerine getirilmesi konusunda daha açık bir biçimde anlaşmaya varmak için çalışacağız" diye ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...