Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Srebrenitsa'da hayat normale döndü

Düzenleyen:
Srebrenitsa'da hayat normale döndü

DÜNYA Haberleri

Srebrenitsa'daki Boşnak soykırımının 21. yıl dönümünde düzenlenen törenlere katılanların ayrılmasıyla şehirde hayat normale döndü.

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa'daki Boşnak soykırımının 21. yıl dönümünde düzenlenen törenlere katılanların ayrılmasıyla şehirde hayat normale döndü.

Dün düzenlenen toplu cenaze ve anma törenlerine katılmak üzere iki gündür şehre gelen binlerce insanın şehirden ayrılmasının ardından Srebrenitsa'da hayat eski temposunu buldu.

Yeniden "Srebrenitsalılara kalan" şehrin sokaklarında, diğer şehirlerden gelen az sayıda basın mensubunun yanı sıra gündelik işleriyle meşgul vatandaşlar kaldı.

Srebrenitsa Belediye Başkanı Camil Durakovic, dün şehri yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Sadece Barış Yürüyüşü'ne ve diğer etkinliklere katılanların sayısı 12 bin civarındaydı. Dün 40 bine yakın insan Anıt Mezarlığı ziyaret etti." dedi.

Organizasyonu layığıyla yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Durakovic, "Maalesef, Srebrenitsa buraya gelen devlet yetkililerinden dolayı daha çok ilgi görüyor. Oysa sadece yaşananlara odaklanılması gerekir." diye konuştu.

"Hayat devam ediyor." diyen Durakovic, bugün de Sırpların kendi kurbanlarını andığını, bu törenlerin de gerektiği gibi düzenlenmesinin ardından "alternatifi olmayan" bir arada yaşama döneceklerini söyledi.

127 kurban daha toprağa verildi

Srebrenitsa'daki Boşnak soykırımında hayatını kaybeden 127 kurbanın daha cenazesi dün kılınan namazın ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedildi. Dünkü törenin ardından Potoçari'deki mezar sayısı da 6 bin 504'e yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...