Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İncirlik'teki Alman askerlerinin geri çekilmesi seçenekler arasında'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İncirlik'teki Alman askerlerinin geri çekilmesi seçenekler arasında'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Federal Meclis Başkanı Lammert, "İncirlik'te bulunan Alman askerlerinin geri çekilmesi seçenekler arasında." dedi.

Almanya Federal Meclis Başkanı (Bundestag) Norbert Lammert, İncirlik Askeri Hava Üssü'nde bulunan Alman askerlerinin geri çekilmesinin seçenekler arasında bulunduğunu bildirdi.

Lammert, Süddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada, "Federal Meclis'in Alman askerlerinin yurt dışı misyonlarında görev almalarına prensip itibarıyla orada kendilerine ihtiyaç duyulması ve hoş karşılanmaları durumunda izin verdiğini belki de bir kez daha belirtmekte fayda var. Alman askerlerinin hoş karşılanmadıkları bir yerde uzun süre kalmayacaklarını herkesin bilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Haberde gerilimi daha fazla tırmandırmamaya çaba harcadığı vurgulanan Lammert'ın kendisi tarafından onaylanan Alman vekillerin İncirlik ziyaretinin "hemen" olmadığını işaret ettiği kaydedildi.

Lammert'ın, Türkiye ile yaşanan anlaşmazlığın karşılıklı uzlaşı içinde çözülmesi için daha zaman olduğunun sinyalini verdiği belirtildi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Katarina Barley de aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Federal Ordu'nun bir parlamento ordusu olduğuna işaret ederek, ''Bu yüzden Alman vekillerin yurt dışındaki askerlerimizi ziyaret etmesi doğaldır. Merkel, şimdi Türk Cumhurbaşkanı’na, ziyaret yasaklarının devam etmesi halinde Almanlara göre, bunun sonuçsuz kalmayacağını açıkça söylemek zorundadır. Eğer Türkiye ziyaretlere karşı gelmeye devam ederse, birliklerimizin geri çekilmesi düşünebilecek bir seçenek olabilir. değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...