Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye ile ilişkilerimiz herkese yarayacak'

Düzenleyen:
'Türkiye ile ilişkilerimiz herkese yarayacak'

DÜNYA Haberleri

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türkiye ile ilişkilerimizin normalleşmesi Suriye krizinin çözümünü de hızlandıracak. Azerbaycan dahil herkes bundan faydalanacak” dedi.

Türkiye ve Rusya’nın yaşadığı uçak krizinin ardından Türkiye hakkında akla izana uymayan suçlamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce söylediği her şeyi unuttu. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Bakü’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, “Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi bölgedeki genel durumu olumlu etkileyecek. Umuyorum ki bu durum, Rusya ile Türkiye’nin pozisyonlarının bir hayli farklı olduğu Suriye krizinin aşılması için daha etkili bir biçimde ortak yaklaşımlar aramamıza yardımcı olacak. Süreç, bize Suriye krizinin çözümünde daha etkili ortak yollar aramada yardımcı olacak” dedi.
ÇAVUŞOĞLU İLE BULUŞMA
Lavrov, sözlerine şöyle devam etti: “Suriye konusunda Rusya ve Türkiye’nin görüşleri tam örtüşmüyor. Fakat Mevlüt Çavuşoğlu ile Soçi’deki görüşmemden sonra diyebilirim ki Türk mevkidaşlarımızla anlaşmazlıklarımız daha az olacak. BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Suriye Destek Grubu kararlarının yerine getirilmesi konusunda daha açık bir biçimde anlaşmaya varmak için çalışacağız.” Bu sırada, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, “Azerbaycan olarak, Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmeye başlamasından memnunuz. Rusya ve Türkiye ilişkileri ne kadar iyi olursa bu Azerbaycan için de her alanda iyi olacak, buna inanıyorum” diye konuştu. Lavrov, Memmedyarov’a katıldığını belirterek, “Türkiye ile iş birliğimizin artması bölgedeki bir çok problemin çözümünde faydalar sağlayacaktır “ ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...