Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de yeni bir Kuzey-Güney savaşı mı başlıyor?

Düzenleyen:
ABD'de yeni bir Kuzey-Güney savaşı mı başlıyor?

DÜNYA Haberleri

ABD’de beyaz polislerin siyahları öldürme olaylarına tepkiler dinmezken, ülkenin bir iç savaşa sürüklenip bölünme korkusunu körükleyen kritik bir açıklama geldi.

Siyah haklarını savunmak için kurulan milis grup Yeni Kara Panterler’in lideri Babu Omowale, âdeta Amerika’nın tarihindeki “Kuzey-Güney savaşları”nı hatırlatırcasına bir mesaj verdi. Omowale, “Bütün siyahiler, Louisiana, Mississippi, Güney Carolina, Alabama ve Georgia eyaletlerine geri göç başlatmalı ve bu eyaletlerin ekonomisini ele geçirmeliyiz. Siyahların da artık silahlanma zamanı gelmiştir. Siyahlar gelince buradaki beyazlar çıkacaktır. Böylece ülke içinde kendi ülkemize sahip olabiliriz. Amerika’dan tamamen kopamayız. Ama kendi şehirlerimiz ve kurallarımız olabilir. Siyahların kazandığı paraları kontrol altına alabiliriz” dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE DEHŞET

ABD’de siyahi ölümlere yönelik protestolar ve olaylar sürerken ülkeyi şoka sokan bir saldırı haberi daha geldi. Michigan eyaletindeki Berrien County Adliyesi’nde Larry Darnell Gordon adlı mahkûm cezaevine götürüldüğü sırada görevlilerden birinin silahını aldı ve çevreye ateş açtı. Olayda 2 adliye görevlisi öldü, bir polis yaralandı. Çatışma sonucunda saldırgan Gordon da öldürüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...