ABD Savunma Bakanı Carter’dan DAEŞ’le mücadele toplantısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Savunma Bakanı Carter’dan DAEŞ’le mücadele toplantısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü DAEŞ karşıtı küresel koalisyonda yer alan bazı ülkelerin savunma bakanlarının, gelecek hafta ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın ev sahipliğinde Maryland eyaletinde bir araya geleceği belirtildi.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, Carter’ın, başkent Washington'a yakın bir mesafede bulunan Andrews Hava Üssü’nde 20 Temmuz’da yapılacak DAEŞ ile mücadele toplantısına ev sahipliği yapacağı kaydedildi.

DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyanın değerlendirileceği toplantıya, küresel koalisyonda yer alan 34 ülkenin savunma bakanları ve üst düzey temsilcilerinin yanı sıra NATO yetkililerinin katılacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, “Toplantıda bugüne kadar kaydedilen ilerleme, kampanyada atılacak önemli adımlar ve koalisyon uluslarının, DAEŞ’in kalıcı olarak yenilgiye uğratılma sürecini nasıl hızlandırabileceği ele alınacak.” ifadesi kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...