Yemen'de çatışmalar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de çatışmalar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Sana ve Taiz kentlerinde Husiler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda çok sayıda kişi öldü.

Yemen'in Sana ve Taiz kentlerinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalarda her iki taraftan da onlarca kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Taiz'in Subat bölgesinde Husilerin düzenlediği baskının ardından çıkan çatışmalarda 11 militan hayatını kaybederken 21'i yaralandı. Husilerin topçu saldırısında ise bir sivil öldü, 6 milis ile 4 sivil yaralandı.

HDG'nin Husilerin Et-Teşrifat Askeri kampındaki ana ikmal yoluna düzenlediği saldırıda ise 6 askeri araç kullanılamaz hale getirildi.

HDG Hariş Tepesi'ni ele geçirdi

Sana'ın doğusundaki Nihm ilçesinde de dünden bu yana çıkan çatışmalarda, Husiler ve Salih güçlerinden onlarcasının öldüğü, onlarcasının yaralandığı, HDG ve ulusal ordudan da 9'unun öldüğü, 16'sının yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan, HDG'nin, Sana Havalimanı yakınlarında Husilerin bulunduğu Hariş Tepesi'ni ele geçirdiği belirtildi.

Yemen'de bir yılı aşkın süredir Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Hükümet yanlısı askerler öldürüldü iddiası

Yemen'in Lahic kentinde, Husilerin düzenlediği roket saldırısında bir Sudanlı subay ile 16 hükümet yanlısı askerin öldürüldüğü öne sürüldü.

Husilere ait El-Mesire Televizyonu'nun haberine göre, Lahic'in Kirş bölgesine düzenlenen saldırıda, bir Sudanlı yarbay ile Yemen ordusuna destek veren koalisyon güçlerinden 16 askerin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Sudan ordusu ya da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden Husilerin iddialarıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...