Pakistan'da 'sıkıyönetim çağrılı' pankart tartışması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan'da 'sıkıyönetim çağrılı' pankart tartışması

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'da, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi. Allah aşkına gel artık" yazısının bulunduğu pankartların asılması tartışmalara yol açtı.

Pakistan Hareketi Partisi tarafından asılan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi. Allah aşkına gel artık" yazısının bulunduğu pankartlar, tartışmalara neden oldu.

Pencap Eyaleti'nin görece gelişmiş kentlerinden Faysalabad'da merkezi bulunan Pakistan Hareketi Partisi tarafından birçok kentte yol kenarlarındaki direklere pankartlar asıldı.

Orgeneral Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi. Allah aşkına gel artık" yazısının bulunduğu pankartların, özellikle Karaçi ve Peşaver gibi büyük kentlerde hükümet binaları ile askeri bölgelere giden yollarda asılması dikkati çekti.

Bunun üzerine ülkede "sıkıyönetim çağrılı" pankart tartışması başladı.

"Bunu yapanlar  ülkenin iyiliğini istememektedirler"

AA muhabirine konuyla ilgili değerlendirmede bulunan emekli Tümgeneral Talad Mesud, "Şerif, görev süresinin uzatılmasını talep etmeyeceğini daha önce duyurmuştu ancak şimdi bu kararın gözden geçirildiği görülüyor. Ancak Başbakan Navaz Şerif'in, Rahil Şerif'in görevini uzatma yönünde karar vereceğini düşünmüyorum." dedi.

Enformasyon Bakanı Pervez Raşid ise başkent İslamabad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunu yapanlar aptalca davranmıştır ve ülkenin iyiliğini istememektedirler." ifadelerini kullandı.

Pakistan Ordu Sözcüsü Korgeneral Asım Selim Bajva da Twitter hesabından, posterlerin asılmasıyla ordunun ve bağlı hiçbir kurum ile kuruluşun ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...