BM'nin Güney Çin Denizi kararına 'saygı' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'nin Güney Çin Denizi kararına 'saygı' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya ve Singapur, Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Tahkim Mahkemesinin Güney Çin Denizi'ndeki anlaşmazlıkla ilgili davada aldığı karara bölge ülkelerinin saygı göstermeleri çağrısında bulundu.

Endonezya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bütün taraflar çıkan karara saygı göstermelidir. Endonezya olarak tüm tarafları sükunete ve ılımlı olmaya davet ediyoruz. Güney Çin Denizi'nde gerilimin tırmandırılmaması için BM Deniz Hukuku Anlaşması çerçevesinde hareket edilmelidir. Bölgedeki ortaklarımız, sorunları daha ılımlı müzakerelerle çözme yolunu tercih etmelidir. Endonezya olarak bölgedeki istikrar ve huzurun devamlı olması için her zaman çaba göstereceğiz." ifadeleri kullanıldı.

"Taraflar, yasal ve diplomatik süreçlere saygı duymalı"

Singapur Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, " Singapur, Güney Çin Denizi'nde hak iddia eden ülkeler arasında yer almamaktadır. Singapur olarak bölgede barışçıl adımların atılması taraftarıyız. Taraflar, yasal ve diplomatik süreçlere saygı duymalı." ifadelerine yer verdi.

Dünyanın en önemli deniz güzergahı olan ve hidrokarbon rezervlerinin bulunduğuna inanılan Güney Çin Denizi üzerinde Çin başta olmak üzere, Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan hak iddia ederken bölgede uzun süredir gerilim yaşanıyor.​

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...