Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çek Cumhuriyeti'nde 'sığınmacı karşıtı milis kuvvet' iddiası

Düzenleyen:
Çek Cumhuriyeti'nde 'sığınmacı karşıtı milis kuvvet' iddiası

DÜNYA Haberleri

Çek Cumhuriyeti'nde, Müslüman sığınmacı akınına karşı koymak için 2 bin 500 üyeli milis kuvveti kurulduğu iddia edildi.

Günlük yayın yapan "Lidove Noviny" gazetesinde yer alan habere göre, milislerin kendilerine "Ulusal Vatan Muhafızı" adını verdiği, grubun ülke genelinde yaklaşık 90 şubesi ve silahlı 2 bin 500 üyesinin bulunduğu belirtildi.

"Vatanı savunmak için ulusal milisler hazır" 

Müslüman sığınmacılara karşı koymak için kurulan grubun internet sitesinde, "Vatanı savunmak için ulusal milisler hazır." ifadeleri yer alıyor.

Facebook sayfasında 12 binin üzerinde takipçisi bulunan grup, ülkelerinde "renkli dünya" istemediklerini belirterek "Burası Çek Cumhuriyetidir ve öyle kalmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Grubun üç liderinden biri olan Nela Liskova, hükümet harekete geçmezse insanların kendi imkanlarıyla bir şeyler yapacağını açıklamıştı.

Eski Askeri İstihbarat Başkanı Andor Sandor ise asker veya polis olmayan insanların bu görevleri üstlenmelerinin mümkün olmadığını belirterek, grubun tehlikeli bir eğilim oluşturduğunu söyledi.

Resmi rakamlara göre, sığınmacıların hedefinde olmayan Çek Cumhuriyeti'ne 2015 yılında bin, 2016 yılın ilk üç ayında ise 415 kişi iltica başvurusunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...