Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de Theresa May dönemi başladı

Düzenleyen:
İngiltere'de Theresa May dönemi başladı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de başbakan değişti. 6 yıldır bu görevi yürüten David Cameron'un istifasını kabul eden İngiltere Kraliçesi, başbakanlık görevini, İçişleri Bakanı Theresa May'e verdi.

İngiltere'de, 1990'da görevden ayrılan Margaret Thatcher'ın ardından ilk kez kadın bir siyasetçi başbakan oldu. 59 yaşındaki May, disiplini ve sert mizacıyla Margaret Thatcher'a benzetiliyor.

İngiltere basını "Yeni Demir Leydi" yorumunu öne çıkarıyor. 2010'dan bu yana İçişleri Bakanı olan May, göçle mücadele konusundaki katı kararlarıyla tanınıyor. May, ayrıca İngiltere'nin AB"de kalması için kampanya yürütmüştü.

Avam Kamarası'nda son olarak milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Davıd Cameron ise, ayakta alkışlandı. 

Başbakanlık konutundan çıkışında kısa bir konuşma yapan Cameron, halefi Theresa May'e başarılar diledi. "Ülkem için var gücümle çalıştım" diyen Cameron'un istifası İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından kabul edildi.

Kraliçe'nin yeni kabineyi kurma görevini Theresa May'a vermesiyle, İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May oldu. 

2.DEMİR LEYDİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Theresa May, ilk açıklamasında "Hükümetimin ve benim görevim Büyük Britinya'yı daha büyük hale getirmek" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...