'Türkiye olmadan barışı asla sağlayamazsınız'

Düzenleyen:
'Türkiye olmadan barışı asla sağlayamazsınız'

DÜNYA Haberleri

Rus dış politikasının baş aktörlerinden eski senatör Yevgeni Tarlo, Türkiye önemli bir bölgesel güç. Türklerle iş birliği yapmadan hem Suriye’de hem de Orta Doğu’da barışın sağlanması zor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önceki gün, “Türkiye ile ilişkilerimizin normalleşmesi bölgedeki birçok problemin giderilmesine de yol açacak. Normalleşen ilişkimiz sonrası Suriye’deki problemin çözümü de kolaylaşacak, hatta Azerbaycan bile bundan yararlanacak” dedi. Lavrov’un bu sözlerinin ardından Rus cephesinden Türkiye’ye yönelik bir sıcak mesaj daha geldi. Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin eski üyesi ve halen Rus siyasetinin “yönlendirici” isimleri arasında yer alan Yevgeni Tarlo, Rusya ve Türkiye ilişkilerindeki normalleşmenin Ortadoğu’daki problemleri olumlu etkileyeceğini belirtti. Tarlo şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile işbirliği yapmamız önemli. Bölgesel barışın sağlanması için bu işbirliği mutlaka gerekiyor. Türkiye olmadan bölgede birçok problemi çözüme kavuşturmanız ve tam anlamıyla bir barışı sağlamanız zor. Rus-Türk işbirliği, Suriye krizinde ve bölgede barışın sağlanmasında önemli rol oynayacak.”

ORTAK FİKİRLER VAR

Türk-Rus ilişkilerinin uluslararası terörle mücadelede de önemli rol oynayacağını belirten Tarlo, “Hatta Avrupa’da Ortadoğu mülteci problemin çözümünde de, Türkiye’nin de çıkarlarını göz önünde bulundurarak Suriye’deki kanlı çatışmaları böylece durdurabiliriz. Türkiye’nin yardımıyla Suriye meselesini yapıcı ve hukuki bir düzene taşıyabiliriz. Taraflar arasında şöyle bir uzlaşma sağlanmalı... Suriye’nın geleceğini kendi halkı belirlemeli” dedi. Türkiye’nin bölge için önemli bir güç olduğunu sözlerine ekleyen Tarlo açıklamalarına şöyle devam etti: “Rusya ve Türkiye’nin bölgeye dair ortak fikirleri de var. Öncelikle Suriye’nin toprak bütünlüğü. Türkiye’de bazı insanlar DAEŞ ile ticaretten para kazanıyor. Ama genelde Türk halkının ve Türkiye yönetiminin teröristlerle işbirliği yaptığına inanmıyorum. Ama DAEŞ’e yönelik mali destek kanalları ancak Türkiye yönetiminin desteğiyle kesilebilir.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...