Katil Esad güçleri pazar yerini vurdu: 28 ölü

Düzenleyen:
Katil Esad güçleri pazar yerini vurdu: 28 ölü

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Humus ve İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki ilçelerde çarşı ve pazar yerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 28 kişinin öldüğü bildirildi.

Eriha'daki sivil savunma yetkilisi Abdulkerim Ahras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçağının İdlib'in güneyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Eriha ilçesinde çarşıya düzenlediği hava saldırısı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 sivilin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını söyledi.

Çarşıya düzenlenen bombardımanda çok sayıda iş yeri ve aracın hasar gördüğünü kaydeden Ahras, ''Rejimin savaş uçakları Eriha ilçesinde çarşıyı bombaladı. Yaralananlar sivil savunma ve sağlık ekiplerince ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldı. Eriha'da çarşıya düzenlenen saldırıda adeta can pazarı yaşandı. Sokak ve caddeler ölü ve yaralılarla dolu. Rejim, İdlib vilayetinde her gün yeni katliamlar yapıyor ve dünya bunu izliyor." dedi.

Çok sayıda iş yeri ve evde yangın çıktığını aktaran Ahras, rejimin sık sık İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yeri ve çarşıları bombaladığını hatırlattı. Ahras, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini belirtti.

Bu arada Humus Rastan'daki sivil savunma yetkilileri de orduya ait savaş uçağının ilçede pazar yerini bombalaması sonucu 15 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...