HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Obama güvenlik birimlerinin yetkilileriyle görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama güvenlik birimlerinin yetkilileriyle görüştü
Obama, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede güvenlik güçleriyle halk arasındaki güvensizliğin giderilmesi noktasında bulunmaları gereken seviyenin yakınında dahi olmadıklarını söyledi.

Beyaz Saray'da Obama'nın ülkenin güvenlik birimlerinin yetkilileriyle yaptığı toplantıda, Adalet Bakanı Loretta Lynch ile "Siyahların Hayatları Değerlidir" hareketinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda aktivist, sivil haklar hareketi liderleri ve ülkenin farklı noktalarından yerel siyasetçiler hazır bulundu.

Obama, üç saatten fazla süren toplantının sonunda yaptığı açıklamada, halk ile güvenlik birimleri arasında oluşan güvensizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm çabalarını konuştuklarını anlattı.

"Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz"

Toplantının verimli geçtiğini vurgulayan Obama, ülke genelinde de kolluk kuvvetleriyle halkı bir araya getiren benzeri toplantıları yapmalarının önemini dile getirdi.

Güven eksikliğinin aşılmasında ülke genelinden gelen "kötü haberlerin" olumsuz etkisine dikkati çeken Obama, "Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz. Siyahi toplulukların, polis departmanlarının kendilerine onurla, saygıyla ve eşitlikle hizmet ettiklerine inandıkları bir noktada değiliz." diye konuştu.

Obama, bu eksikliği gidermek için toplumun her kesiminin üzerine görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...