HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD Temsilciler Meclisinden İstanbul'daki terör saldırılarını kınama kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Temsilciler Meclisinden İstanbul'daki terör saldırılarını kınama kararı
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Temsilciler Meclisi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırılarını en sert şekilde kınayan ve terörle mücadelesinde Türkiye'ye destek veren 823 sayılı kararı oy birliğiyle kabul etti.

ABD Kongresinin iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisinin genel kurulunda İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırıları hakkında taziye ve destek mesajları içeren 823 sayılı karar, dün oy birliğiyle kabul edildi.

Temsilciler Meclisinin öğleden sonraki oturumunda gündeme gelen karar tasarısının, ABD Kongresinin Türkiye Dostluk Grubu üyeleri Virginia vekili Demokrat Gerry Connolly, Kentucky vekili Cumhuriyetçi Ed Whitfield, Kuzey Carolina vekili Cumhuriyetçi Virginia Foxx ve Tennessee vekili Demokrat Steve Cohen tarafından hazırlandığı bildirildi.

Söz konusu kararda, saldırı en sert ve güçlü şekilde kınanırken, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına taziye dilekleri iletildi.

"Ulusal yas günlerinde Türk halkıyla dayanışma halindeyiz"

"Ulusal yas günlerinde Türk halkıyla dayanışma halindeyiz ve bu saldırıyla ilişkili herkesin adalet karşısına çıkarılması için her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerinin yer aldığı kararda, Türkiye'nin özellikle terörle mücadelesinin desteklendiği vurgulandı.

Saldırıların DAEŞ tarafından gerçekleştirilmiş olduğu yönünde güçlü deliller olduğu belirtilen kararda, "İstanbul'da masum insanların hayatını kaybetmesi, DAEŞ'i ortadan kaldırmadaki ortak kararlılığımızı güçlendirmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Türk-Amerikan ilişkileri açısından kritik konuların sıkça gündeme geldiği bir ortamda ABD Kongresinde kabul edilen bu karar, son dönemde benzeri sadece Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarında görülen bir dayanışma mesajı. Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz yıl aralık ayında Paris'te ve bu yılın mart ayında Brüksel'de gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye ve bu ülkelere destek mesajı içeren kararlara imza atmıştı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran tarihinde meydana gelen terör saldırılarında 45 kişi hayatını kaybetmiş, 200'ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...