Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiliz gazeteden okuyucularına 'Johnson özrü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiliz gazeteden okuyucularına 'Johnson özrü'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Independent, iktidardaki Muhafazakar Partili Boris Johnson'ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tüm dünyadan özür diledi.

Gazete çalışanları tarafından kaleme alınan açık mektuba gazetenin internet sitesinde yer verildi.

"Dünyanın geri kalanına bir mesaj; Yeni Dışişleri Bakanımızdan dolayı gerçekten üzgünüz" başlıklı mektupta, gazetenin çalışanları, Johnson'ın atamasından dolayı "utanç duyduklarını" bildirdi.

Mektupta, Johnson'ın Birleşik Krallık halkı da dahil dünya liderlerine dahi hakarette bulunduğu, yaptığı yurt dışı ziyaretlerinde de uygun olmayan açıklamalar ve davranışlarda bulunduğu hatırlatılarak, "Küresel sahnede, Birleşik Krallık'ın yüzü olarak Alexander Boris de Pfeffel Johnson ile uğraşacağınız gerçeğinden dolayı lütfen naçizane özürlerimizi kabul ediniz." ifadesi kullanıldı.

"En azından Johnson başbakanımız değil"

Gazete çalışanları, Dışişleri Bakanlığı görevinin beraberinde getirdiği uzun uçuşlar, bitmeyen toplantılar ve Brüksel'i ziyaretler gibi yoğun ajandadan ötürü Johnson'ın görevinden "nefret etmesi" olasılığının, üzüntülerini hafifletecek tek teselli olduğunu belirterek, "Ancak bu durum, temelde Johnson'ı bizim kadar sizin de probleminiz yaptığımız gerçeğini değiştirmiyor. Bu nedenle, gerçekten ve yürekten üzgünüz. Bu durumu daha iyi yapacak, söyleyecek bir şeyimiz yok. En azından Johnson başbakanımız değil. Şimdilik." denildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...