Barzani Türkmen parti temsilcilerini kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Barzani Türkmen parti temsilcilerini kabul etti

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanı Barzani'nin, bölgedeki Türkmen parti liderleri ve temsilcileriyle Erbil'in Salahaddin kasabasında bir araya geldiği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, bölgedeki Türkmen parti liderleri ve temsilcileriyle Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda bir araya geldiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların görüşme sırasında bölgedeki gelişmeleri, terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve etnik-dini azınlıkların haklarının garanti altına alınmasını ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada Barzani'nin Türkmen heyete Kürt bölgesinde etnik ve dini ayrımcılığa yer olmadığı vurgusu yaparak, herkesin kardeş olduğu ve birbirini kabul etmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Görüşmenin diğer bir bölümünde ise Barzani'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadeledeki zorluklar ve cephelerdeki son durum hakkında Türkmen temsilcilere bilgi verdiği, bölgedeki etnik ve dini unsurlarının başına DAEŞ gibi felaketlerin yeniden gelmemesi için haklarının garanti altına alınmasının gerektiğinden bahsettiği aktarıldı.

Açıklamada Barzani'nin bölgedeki Türkmen ve diğer unsurların haklarını eskiden olduğu gibi desteklemeye devam edeceğini teyit ettiğine yer verildi.

Öte yandan Türkmen parti liderleri ve temsilcilerinin ise Irak ve IKBY'deki etnik ve dini unsurların haklarının güvence altına alınması konusunda Barzani'ye desteklerini sunduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...