Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. En az 100 kişinin yaralı olduğu açıklanan saldırıda ölü sayısı 80'den 84'e yükseldi

Fransa'nın Nice kentinde bir kamyon şoförünün Fransız Devrimi kutlamalarının yapıldığı sırada kamyonu kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi de yaralandı. Olayın terör saldırısı olduğu üzerinde duruluyor. 
Kamyonun 900 kilometre hızda gittiğini ve şoförün kaçmak isteyenlerin üzerine doğru kamyonu sürdüğünü ifade ettiler. Fransız polisinin açtığı ateş sonucu kamyon şoförü öldürülürken olayla bağlantısı olan bir kişinin de kaçtığı ifade edildi. Nice savcılığı olayda en az 84 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, olayın terör saldırısı olduğu üzerinde duruluyor. 

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığında kriz merkezi kuruldu.
Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

FRANSA CUMHURBAŞKANI HOLLANDE'DEN CANLI YAYINDA AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
"Bu bayram özgürlük bayramı ve bu saldırıların hedefinde bu vardı. Yaralananlara yardım için her türlü imkan seferber edilmiştir. Aldığımız önlemleri daha da artıracağız. Bakanlarımızla yeni önlemler aldık. Operasyonlar 10 bin askerle devam edecek.
Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı. Irak'ta ve Suriye'de bize saldıranlara saldırmaya devam edeceğiz, hem de yuvalarında. Ulusal güvenlik toplantısında yeni önlemler alacağız."

SALDIRGANIN KİMLİĞİNE DAİR FLAŞ AÇIKLAMA!

Saldırganın kimliğine dair merak edilen detayı Nice Matin Gazetesi duyurdu. İddiaya göre, saldırıda kullanılan kamyonu kalabalığın içine süren ve çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilen saldırgan Tunus kökenli.
Ayrıca saldırganın 31 yaşında olduğu ve Nice'de yaşıyor olduğu da iddialar arasında.

Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nice'de meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri takip ettiği bildirildi.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinin merkezine kamyonla giren saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezdiği bildirildi.
BFM kanalı, hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının ezilerek öldüğünü duyurdu. Saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezerek yoluna devam ettiği belirtildi.
Terör saldırısı sonucu ölenlerin sayısının 84, bu sayısının artmasından korkulduğu aktarılırken, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.
Bu arada, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve, saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.

SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ, İKİNCİ SALDIRGAN İHTİMALİ VAR

Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti. 

Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. 

FACEBOOK 'GÜVENLİK BUTONU'NU AÇTI, PAYLAŞIMI KAPATTI

Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla 'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı. Dünyanın en aktif sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, Fransa'da yaşanan kanlı saldırıdan sonra, katliamla ilgili tüm paylaşımları bazı sayfalardan kaldırdı ve paylaşım yasağı getirdi. 

FRANSA CUMHURBAŞKANI PARİS'E DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kriz masasını katılmak üzere Paris'e geri döndüğü duyuruldu. Hollande özel bir ziyaret için ülkenin güneyinde bulunan Avignon kentindeydi. ABD Başkanı Barack Obama da olaydan kısa süre sonra danışmanlarından bilgi aldı ve gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Öte yandan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve, saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.      

Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

Fransa'da saldırı! 84 ölü ve çok sayıda yaralı var

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...