ABD'de yaşayan Türkler ve ABD'li Müslümanlar darbe girşimini kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de yaşayan Türkler ve ABD'li Müslümanlar darbe girşimini kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar, darbe girişimini en sert şekilde kınadı.

ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimini en sert şekilde kınadı.

Amerika Diyanet Merkezi (DCA), Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC), Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve ABD Müslüman Organizasyonu Konseyi (USCMO), FETÖ'nün darbe girişimini en sert ifadelerle kınayan açıklamalar yaptı.

DCA'dan yapılan açıklamada, Türkiye ve demokrasi ile dayanışma halinde oldukları belirtilerek, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk milletine taziye dileğinde bulunuldu. Türkiye'nin sağlam bir demokrasi tecrübesine sahip olduğu kaydedilen açıklamada, demokratik millet olmanın gururuyla yola devam edileceği vurgulandı.

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin en sert şekilde kınandığı TASC'ın açıklamasında da "Parlamento çatısı altında darbe girişimine karşı duran tüm siyasi partilerin liderlerini tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Darbe girişimine karşı direnen Türk halkı ve güvenlik birimlerinin tebrik edildiği açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Türkiye ve Türk milletine yönelen darbe girişiminin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğinin vurgulandığı CAIR'in açıklamasında da "Bu zor günlerinde Türk halkıyla ve ülkenin seçilmiş meşru hükümetiyle dayanışma halindeyiz." denildi. Türk demokrasisinin çok güçlü olduğu belirtilen açıklamada, Türk halkına taziye ve geçmiş olsun dileklerine yer verildi.

Türk halkıyla dayanışma içinde olunduğu ifade edilen USCMO'nun açıklamasında da "Türk halkının demokrasi ve özgürlük yolundaki tercihlerini destekliyoruz." denilerek, Türkiye'nin bölgedeki "tek gerçek demokrasi" olduğu vurgusu yapıldı.

Türk milletinin darbe karşıtı eylemlerinin "cesur" olduğu kaydedilen açıklamada, demokratik hak ve özgürlüklerin her zaman yanında durulduğu ifade edildi.

FETÖ'nün Türkiye'deki başarısız darbe girişimine karşı açıklama yapan söz konusu sivil toplum kuruluşlarının, Beyaz Saray önünde gerçekleştirilecek darbe karşıtı protestoya tüm mensuplarını davet ettiği de bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...