Afganistan: 'Erdoğan'ı savunmak İslam'ı savunmaktır'

Düzenleyen:
Afganistan: 'Erdoğan'ı savunmak İslam'ı savunmaktır'

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin merkezi Maymana şehrinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının demokrasi mücadelesine destek için miting düzenlendi.

Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda Afgan vatandaşı katıldı.

Gösteri alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Abdül Raşid Dostum'un posterleri asıldı.

Afganistan halkı, mitinge ellerinde Türk ve Afgan bayraklarıyla katıldı.

Törende konuşan Faryab Barış Şurası Başkanı Mevlevi Asadullah Camali, ''Demokrasiye inandıklarını iddia eden kişilerin nasıl oluyor da halk tarafından seçilmiş Türkiye hükümetine karşı darbe girişiminde bulunuyorlar? Türkiye halkı bu olayda dünyaya ders verdi, verdikleri oylara sahip çıktı, yaşasın Türk halkı'' diye konuştu.

Darbeye karşı dik duran Türk halkının mücadelesinin dünyada örneği olmadığını ifade eden Camali, halkın oyuna saygı duymayanların akıbetinin böyle hüsran olacağını söyledi.

Camali, Faryab halkı olarak darbe girişimini kınadıklarını belirtti.

''Erdoğan'ı savunmak İslam'ı savunmaktır''

Mevlevi Gül Ahmed Lütfi de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının yanında olduklarını vurgulayarak Erdoğan'ın İslam dünyası için de önemli bir lider olduğunun altını çizdi.

Darbe girişimine karşı mücadele veren Türk halkının görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyen Lütfi, Erdoğan'ın hep Müslümanları savunduğunu vurgulayarak ''Myanmar'da Müslümanlara yönelik katliamlara dur demek için eşiyle oraya giden Erdoğan'dır, bu nedenle Erdoğan'ı savunmak İslam dinini, demokrasiyi ve İslam birliğini savunmaktır'' dedi.

Mitingde Türkiye'deki şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, ardından dua edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...