Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'dan Halep için acil insani ateşkes çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'dan Halep için acil insani ateşkes çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa’nın BM Temsilcisi Büyükelçi Delattre, Halep için acil insani ateşkes çağrısı yaptı.

Fransa’nın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Büyükelçi François Delattre, Suriye ordusuna ait helikopterler tarafından yoğun olarak bombalanan Halep kenti için acil insani ateşkes çağrısı yaptı.

Delattre, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, son saldırıları savaş suçu olarak niteleyerek, "BM Güvenlik Konseyi, bu savaş suçlarını kabul edemez." değerlendirmesinde bulundu.

Halep’teki durumu Bosna-Hersek savaşı sırasında Saraybosna ile kıyaslayan Büyükelçi Delattre, "Bu savaş suçları yeniden tekrarlanmamalı." ifadesini kullandı.

Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep’in Meşhed semtinde düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişini hayatını kaybederken, 25 kişi yaralanmıştı.

Rusya ve rejime ait savaş uçakları dün Halep’teki kan merkezini bombalamış, hedef alınan 5 hastanede önemli ölçüde hasar meydana gelmişti.

Kuşatma nedeniyle kente insani ve tıbbi yardım sokulamıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...