Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Gülen CIA’in adamı'

Düzenleyen:
'Gülen CIA’in adamı'

DÜNYA Haberleri

Vyaçeslav Nikonov: Gülen ağını kuran CIA’dir. Darbenin her adımını CIA düzenledi. Fethullah Gülen, CIA için çalışıyor. Bu yüzden ABD onu asla teslim etmez.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan Voskresniy Veçer programında, Türkiye’deki başarısız darbe girişimi tartışıldı. Programa katılan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili ve Duma Eğitim Komisyonu Başkanı Vyaçeslav Nikonov, Fethullah Gülen’in ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için çalıştığını ve ABD’nin Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyeceğini ifade etti. Nikonov, “Gülen ağını CIA’in kendisi oluşturdu. Bu darbe girişiminde Amerikan izi var. Gülen’in CIA için çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini herkes epey zamandır biliyor. Gülen’i iade etmeyecekler. Bu arada NATO Varşova zirvesinde kimse Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elini sıkmadı. ABD ve NATO yöneticileri dahil. Çünkü Erdoğan, zirveden 3 gün önce Putin ile barışmıştı” dedi. Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov ise, “Türkiye halkı meşru Cumhurbaşkanı ve egemenliği için ayağa kalktı. Darbenin her adımında CIA’in izi var. Gülen’in Yeşil Kart başvurusunun reddi yönündeki kararın düzeltilmesi için açılan davaya destek verenler arasında CIA eski çalışanları George Fidas ve Graham Fuller, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz gibi isimler bulunuyor” dedi. 

AVATKOV: FETÖ BİZDE YASAK

Şarkiyat ve Uluslararası Araştırmaları Merkezi Direktörü, Türkolog Vladimir Avatkov da, Gülen yanlılarının tasfiye edilmesi konusunda konusunda, “Rusya’nın çıkarları açısından bu güzel. Böyle de devam etmeli. FETÖ Rusya’da da yasaklı. Gülen’in okulları eski Sovyet Cumhuriyetlerinde var. Türkiye’de çok güçlü Amerikan karşıtlığı var. Rusya bundan yararlanmalı” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...