Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Filistinlileri hedef alan yasa tasarısını onayladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Filistinlileri hedef alan yasa tasarısını onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail karşıtı bıçaklı ya da silahlı eylem yapanların ailelerinin de cezalandırılmasını öngören yasa tasarısı, ön okuma aşamasında onaylandı.

İsrail parlamentosunun, Batı Şeria ve Kudüs'te İsraillilere yönelik bıçaklı ya da silahlı saldırı düzenleyenlerin ailelerinin de cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını ön okuma aşamasında onayladığı bildirildi.

Parlamentodaki Arap milletvekillerinden Usame es-Sa'di, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'te İsraillilere yönelik bıçaklı ya da silahlı saldırıda bulunanların aileleri ve onlara destek veren tarafların cezalandırılmasını içeren yasa tasarısının ön okuma aşamasında onaylandığını belirtti.
"Taslak masum çocuk ve yardıma muhtaç kişilere yönelik toplu bir cezalandırma yöntemi"

Tasarının, saldırı düzenleyenlerin ailelerinin kıdem tazminatı, emeklilik maaşı ya da engelli aylığı gibi alacaklarından mahrum edilmesini öngördüğüne dikkati çeken Sa'di, taslağın masum çocuk ve yardıma muhtaç kişilere yönelik toplu bir cezalandırma yöntemi olduğunu söyledi.

Sa'di, tasarıda 71 milletvekilinden 57'sinin kabul, 14'ünün ret oyu kullandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...