Kaçan FETÖ’cülerin yeni karargâhı Kahire oluyor

Düzenleyen:
Kaçan FETÖ’cülerin yeni  karargâhı Kahire oluyor

DÜNYA Haberleri

Başkent Kahire’de toplanmaya başlayan FETÖ yanlıları televizyonlara çıkıp darbeyi öven programlar yapmaya başladı. FETÖ’cüler ABD’nin göndermesi durumunda Gülen’i Mısır’a getirmek istiyor

Darbe girişiminin ardından Türkiye’den kaçanlar olsun başka ülkelerdekiler olsun Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elemanları, yeni üs olarak Mısır’ın başkenti Kahire’yi seçti. Mısır’ın eli kanlı darbecisi ve diktatörü Sisi’nin, FETÖ’cü teröristlerin ülkeye gelmesine ve yeni yapılanlamalarını bu ülkede yapmalarına izin verdiği öğrenildi. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, Mısır’da daha önce görev yapmış, ülkeyi iyi bilen ve yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları son üç gündür Kahire’ye gelmeye başladı. Türkiye’deki darbe girişimini destekleyen yayınlar yapan Mısır televizyonlarına konuk olarak katılıp Türkiye aleyhinde yorumlarda bulunan FETÖ mensuplarına yenileri ekleniyor. Yönetime yakın bu kişiler, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’i ABD’nin gönderme kararı alması halinde Mısır’a getirmek için görüşmelerde bulunuyor.
MISIR: BAŞVURUYU BEKLİYORUZ
Bu arada, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Fethullah Gülen’in Mısır’a iltica söylentileri için doğrulayan bir ifade kullandı. “Gülen Mısır’a sığınma talebi yaptı mı?” şeklindeki bir soruya cevap veren İsmail, “Şu an bu konuyla ilgili elimizde bir başvuru yok. Ancak böyle bir başvuru yaparsa bunu gündemimize alıp hemen değerlendiriz” dedi.
ÇAVUŞOĞLU: HİÇ ŞAŞIRMAYIZ
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'ye kucak açan Mısır'a tokat gibi bir cevap verdi. Çavuşoğlu, “Darbe ile başa gelenlerin darbeyi desteklemesi bizi şaşırtmadı” dedi. FETÖ’nün Mısır’daki faaliyetleri 1990’lı yılların ortalarından itibaren arttı. Türkiye’den ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin kaldığı 4 öğrenci yurdunun bulunduğu Kahire’de, FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen ve Arapça yayınlanan Hıra dergisi de burada hazırlanıp basılıyor. Dergi, Mısırlı şirketlerce Arap ülkelerine dağıtılıyor. Yine başkent Kahire, İskenderiye ve Suveyş’te eğitim dili İngilizce olan ve ABD diploması veren 3 özel okulun yanı sıra Zemalik bölgesinde bir kültür merkezi de faaliyet gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...