Erbil-Ankara hattında önemli adım

Düzenleyen:
Erbil-Ankara hattında önemli adım

DÜNYA Haberleri

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Türkiye'de temsilcilik açacağı öne sürüldü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Türkiye'de temsilcilik açacağı belirtildi. Böylece Kürdistan Bölgesi'nin dış temsilcilik sayısı 15'e çıkacak.

Rudaw'da yer alan habere göre, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Erbil'in Ankara'da temsilcilik açmasının, uzun süredir gündemde olduğunu söyledi.

Başkonsolos İnam, "Bildiğim kadarıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 14 ülkede temsilciliği var. Türkiye'de halihazırda bir temsilciliği yok. Bunun yerine parti temsilcileri görev yapıyorlar. Bölgenin Türkiye'de de temsilcilik açması konusu aslında bir süredir gündemde. Biz bu konuya olumlu yaklaşıyoruz ve bu çerçevede Bölgesel Yönetim'le temaslarımız devam ediyor" dedi. 

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Ankara'da temsilciliğin açılması konusunda Erbil ve Ankara'nın anlaşmaya vardığını ancak bu adımın geciktiğini söyledi.

'TEMSİLCİLİĞE KDP'DEN BİR ÜYE ATANACAK'

Mustafa, gecikmeye ilişkin "Ekonomik krizden dolayı geciken bir tek Kürdistan Bölgesi Temsilciliği'nin Ankara'da açılması değildir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, mali krizin diplomasiye etki etmemesi için bir plan üzerinde çalışıyor" dedi.

Ankara'da açılacak temsilciliğe KDP'den bir üye atanacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...