Danimarkalı politikacı: Müslüman sığınmacıların ülkeye girişi 6 yıllığına yasaklansın

Düzenleyen:
Danimarkalı politikacı: Müslüman sığınmacıların ülkeye girişi 6 yıllığına yasaklansın

DÜNYA Haberleri

Danimarka'da, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Danimarka Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soren Espersen, Müslüman sığınmacıların ülkeye girmelerinin 6 yıllığına yasaklanması gerektiğini söyledi.

Gazeteye konuşan Danimarkalı politikacı Espersen, Danimarka'nın bir 'mühlete' ihtiyaç duyduğunu, Müslüman sığınmacıların ülkeye girmelerinin 6 yıllığına yasaklanması gerektiğini söyledi.

MÜSLÜMANLARI SUÇLUYOR

Sığınmacıların para ve değerli eşyalarına el konulan Danimarka'da, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Danimarka Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soren Espersen, Avrupa'daki son saldırılarla ilgili Müslümanları suçladı.

"6 YIL YASAKLANSIN"

Berlingske gazetesine konuşan Espersen, Danimarka'nın bir 'mühlete' ihtiyaç duyduğunu, Müslüman sığınmacıların ülkeye girmelerinin 6 yıllığına yasaklanması gerektiğini söyledi.

Espersen, haber ajansı Ritzau'ya yaptığı açıklamada ise, "Bu, terörizm tehdidinin Müslüman toplumdan yayıldığının tanınmasıdır. Ancak, 'Tüm Müslümanlar teröristtir' anlamına da gelmiyor" dedi.

"TAMAMEN DURDURURSAK ÇOK İYİ OLUR"

Danimarka Halk Partisi Genel Başkanı Kristian Thulesen Dahl ise sığınmacıların din eksenli ayrımcılığa tabi tutulmasına karşı olduklarını söyledi. Parti Sözcüsü Martin Henriksen de, özellikle Müslüman sığınmacıları hedef alan bir kanun istemediklerini ifade ederek, "Sığınmacılara dönük baskı, din temelli olmamalı. Sığınmacı girişini tamamen durdurabilirsek çok çok iyi olur. Sığınmacı sayısını mümkün olduğunca sıfıra yaklaştırmak istiyoruz" dedi. Hürriyet

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...