Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İnsanların dini hassasiyetlerini istismar ettiler'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İnsanların dini hassasiyetlerini istismar ettiler'

DÜNYA Haberleri  / AA

Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Jesenkovic, "Onlar (FETÖ), dünya çapında okullar kuracaklarını ve devlet makamlarında görev yapacak nesiller yetiştireceklerini söyledi. Böylece dünyayı yöneteceklerdi. Proje ilerledi ancak arkasında ne İslam ne de insaniyet vardı. Saf insanların dini hassasiyetini istismar ettiler" dedi.

Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Amina Siljak Jesenkovic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstererek, "Onlar, dünya çapında okullar kuracaklarını ve devlet makamlarında görev yapacak nesiller yetiştireceklerini söyledi. Böylece dünyayı yöneteceklerdi. Proje ilerledi ancak arkasında ne İslam ne de insaniyet vardı. Saf insanların dini hassasiyetini istismar ettiler." dedi.

Darbe girişimine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Jesenkovic, son dönemde Türkiye'de belirgin bir gerginliğin hissedildiğini ifade ederek, "Şeytan, farklı zamanlarda farklı kılıklara girer. PKK, DAEŞ ya da FETÖ, adı ne olursa olsun şeytan şeytandır. Ancak hissedilen gerginliğin bu kadar ciddi ve şiddetli olabileceğini kimse tahmin etmiyordu." diye konuştu.

Darbe girişiminin farklı güçler tarafından önceden planlandığı, Türkiye'de yaşananları 70'li yaşlarda "ağlamaklı bir bunağın" tek başına tasarlamadığı, ortada ciddi ve güçlü bir ekip olduğu değerlendirmesinde bulunan Jesenkovic, zamanlamanın Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerini düzelttiği, Binali Yıldırım'ın başbakan olduğu döneme denk gelmesine dikkati çekti.

FETÖ'nün halkı hazırlıksız yakalamayı amaçladığını ancak bunu başaramadığını söyleyen Jesenkovic, "Onlar tuzak kurar, Allah da tuzak kurar ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır." ifadesini kullandı.

"Saf insanların dini hassasiyetini istismar ettiler"

FETÖ ile bağlantılı kişilerin üç gruba ayrıldığını söyleyen Jesenkovic, bu gruplardan ilkinin "kurbanlık koyun" olarak nitelendirdiği saf ve sadık insanlardan oluştuğunu, ikinci grubun çeşitli gezilere götürülerek "beyni yıkanan" ekonomik kesim olduğunu, üçüncü ve son grubun ise her şeyin farkında olan üst düzey kesim olduğunu kaydetti.

Jesenkovic, Bosna Hersek'te 1990'lı yıllarda bir grup insanın kendisine gelip "Dünyayı fethedeceğiz, dünyaya hükmedeceğiz" sloganıyla bir proje yaptıklarını anlattığını belirterek, "Nasıl, diye sorduğumu anımsıyorum. Onlar, dünya çapında okullar kuracaklarını ve devlet makamlarında görev yapacak nesiller yetiştireceklerini söyledi. Böylece dünyayı yöneteceklerdi. Proje ilerledi ancak arkasında ne İslam ne de insaniyet vardı. Saf insanların dini hassasiyetini istismar ettiler." diye konuştu.

Bosna Hersek'in de bu sancılı süreçten ağrılı geçeceğini dile getiren Jesenkovic, "FETÖ, Bosna Hersek'te kötü insanları seçmedi, vitrinlerinde iyi ve ahlaklı insanlar vardı. Şimdi bu insanlar paralarını, enerjilerini, her şeyini tamamen farklı çıkarları olan bir örgüte vermiş olmanın gerçeğiyle yüzleşmek zorunda. İnsanların yıllarca şeytana hizmet ettiğinin farkına varması zor ve ağır bir duygu." ifadelerini kullandı.

FETÖ ile bağlantısı olan okullarda okuyan çocukların suçlu olmadığını söyleyen Jesenkovic, "Onların parası alındı, karşılığında beyinleri yıkandı. Gezilere götürülen insanlara hediyeler verilerek onları satın almak istediler. Puan toplamak için aileleri ziyaret ettiler." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...