Milletvekillerinden Fas’a FETÖ ziyareti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Milletvekillerinden Fas’a FETÖ ziyareti

DÜNYA Haberleri  / AA

FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere Fas’a gelen milletvekilleri, Marakeş’te temaslarına başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere Fas’a gelen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Marakeş’te temaslarına başladı.

Başkanlığını Ercoşkun’un yaptığı heyet ilk olarak Fas Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Marakeş Milletvekili ve aynı zamanda Marakeş Belediye Başkan Yardımcısı olan Yunus Bin Süleyman ile bir araya geldi.

Görüşmede FETÖ’nün Türkiye’de ve dünyada nasıl yapılandığı ile ilgili bilgi veren Ercoşkun, “18 yıldır Amerikada yaşayan emekli bir din görevlisi olan Fethullah Gülen, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile örgütlendikleri ülkelerde, özellikle ülkenin ileri gelen ailelerinin çocuklarını yetiştirerek asıl amaçları olan yönetimi ele geçirmeyi gizliyorlar. Sapkın bir inanç ile mehdi olarak gördükleri Fethullah Gülen’e sorgusuz sualsiz itaat eden cemaat mensupları son 3-4 yıldır sivil darbeler ile ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar. Bunu başaramayan FETÖ, askeri darbe girişimi ile halkına silah çekerek 240 vatandaşı katletti.” dedi.

HDP Milletvekili Tan da “Muhalefet partisi olmamıza ve AK Parti ile birçok konuda farklı düşünmemize rağmen biz bütün sorunlarımızı demokrasi içinde Türkiye’ye zarar vermeden çözmek istiyoruz. Darbe ile bizi Suriye ve Irak gibi yapmaya çalışıyorlar, biz kendi iç barışımızı sağlayarak, Suriye ve Irak olmayacağız. Barışın kazanacağını tüm Ortadoğu'ya göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

AA’nın hazırladığı “Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı slaytla gösterildi

Marakeş Belediye binasında gerçekleşen ziyaretten sonra Türk heyeti Fas’ın en büyük muhalefet partisi Asalet ve Çağdaşlık Partisi Marakeş Milletvekili Adnan bin Abdullah ile de bir araya geldi.

FETÖ’nün faaliyetleri hakkında bilgi verilen ziyarette, AA’nın hazırladığı “Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı slaytla gösterildi, darbe girişimi süresince Türkiye’de neler yaşandığı anlatıldı.

Türk heyetinin ziyaretinden dolayı çok memnun kaldıklarını dile getiren Bin Abdullah, ilk ağızdan Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile ilgili yapılan bilgilendirme için teşekkür etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...