Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den Türkiye'ye Cerablus desteği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'den Türkiye'ye Cerablus desteği

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Oron, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerinin düzenlediği "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin, "Türkiye'yle hemfikiriz ve destekliyoruz." dedi.

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatla ilgili, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

DAEŞ'in İsrail sınırlarında da tehdit oluşturabileceğini kaydeden Oron, "Bu yüzden bu tehdidin farkında olmak çok önemli. Bunun Türk halkının yaşamını nasıl etkilediğini görüyoruz. Türkiye, sınırlarında DAEŞ'in olmasına izin veremez. Türkiye ile hemfikiriz ve destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Oron, DAEŞ'in Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatarak, "Türk hükümeti DAEŞ tehdidini engellemek için kararlar almaktadır. Umarız bu Türkiye için sancılı bir operasyon olmaz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun bu konudaki desteğini hatırlatan Oron, Türkiye'nin gereken adımları attığını söyledi. Oron, Türkiye'nin son dönemde konuyla ilgili gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere işaret ederek, bu ziyaretlerin Suriye krizinin çözümüne yardımcı olacağını ve meyvelerini vereceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...