Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya’daki depremde ölenlerin sayısı 250'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya’daki depremde ölenlerin sayısı 250'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'da dün sabaha karşı meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 250'ye yükseldi.

İtalya’nın orta kesiminde dün sabaha karşı meydana gelen depremde, ölenlerin sayısı 250’ye yükseldi.

Başkent Roma’nın 140 kilometre doğusundaki Accumoli’de dün sabaha karşı yerel saatle 03.36’da meydana gelen ve yaklaşık 20 saniye süren 6,0 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilanço güncellendi.

Sivil Savunmanın açıklamasına göre, depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 250’ye ulaştı, 365 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında durumu ciddiyetini koruyanların da olduğu belirtildi.

Sivil Savunma Departmanı Başkanı Fabrizio Curcio, SKYTG kanalına yaptığı açıklamada, depremin sonuçlarının 6 Nisan 2009’da 308 kişinin öldüğü Aquila depreminden daha kötü olabileceğini söyledi.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberinde de arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü afet bölgesinde itfaiye ekiplerinin şu ana kadar 215 kişiyi enkaz altından sağ çıkardığı aktarıldı.

Bölgede 6,0 büyüklüğündeki depremin ardından 470’den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Son olarak bugün öğleden sonra yaşanan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı, afet bölgesinde endişeye yol açtı.

OHAL bölgesi ilan edildi

Bu arada, Rieti Cumhuriyet Savcılığı da depremin ardından “kusurlu felaket” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

İtalyan Rainews24 kanalı da Başbakan Matteo Renzi'nin Bakanlar Kurulunu deprem gündemiyle olağanüstü topladığını ve deprem bölgesini OHAL bölgesi ilan ederek buraya ilk etapta 50 milyon avroluk kaynak aktaracağını ifade etti.

Kanalın bir başka haberinde de depremin ardından geçen ilk gecede, felaketten yoğun şekilde etkilenen Pescara del Tronto’da terk edilen evlerde ve enkaz aralarında bazı yağmacılık vakalarının tespit edildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...