Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Almanya, İncirlik’ten çekilmeye hazırlanıyor'

Düzenleyen:
'Almanya, İncirlik’ten çekilmeye hazırlanıyor'

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin, Alman milletvekillerinin İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermemesi üzerine, Berlin yönetimi yeni bir hamle yapacak.

Spiegel Online dergisi, üste bulunan ve DAEŞ’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek veren Almanya’nın Tornado keşif uçaklarını geri çekme hazırlıkları yaptığını sayfalarına taşıdı. Sosyal Demokrat Parti milletvekili Rainer Arnold, “Alman askerlerinin ziyaret edilmesine müsaade edilmezse, aralık ayında süresi dolacak tezkerenin uzatılması söz konusu değil” dedi. Alman hükûmetine de çağrı yapan SPD milletvekili Arnold, “Hükûmet derhâl Alman askerlerinin konuşlanabileceği başka bir yer bulmalı” ifadelerini kullandı. Rainer Arnold, izin verilmemesi durumunda sadece İncirlik’ten çekilmenin söz konusu olmayacağını, partisinin AWACS uçuşlarına Alman askerlerinin katılması konusunda da olumsuz oy vereceğini dile getirdi. Alman ordusunun İncirlik’ten çekilme hazırlıklarına başladığını iddia eden dergi, alternatif olarak Alman askerlerinin Ürdün veya Kıbrıs’a kaydırılmasının değerlendirildiğini bildirdi. Spiegel Online, Ankara’nın izin vermeme sebebinin Almanya’nın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesi olduğunu yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...