Cizre saldırısı dünya manşetlerinde

Düzenleyen:
Cizre saldırısı dünya manşetlerinde

DÜNYA Haberleri

Son dakika ile dünyaya duyurulan haber, tüm uluslararası büyük medya organlarının ilk sayfasında yer aldı. Al Jazeera English, Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir fotoğrafı manşetinde kullandı.

Şırnak Cizre'de bu sabah PKK'lıların bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar dünyaya son dakika koduyla geçti. Büyük medya organları ise, ilk sayfalarından patlamayı okuyucularına sundu. Uluslararası medya, patlamayı henüz PKK'nın üstlenmediğini ancak tüm şüphelerin terör örgütünde olduğunu belirtti.

Reuters haber ajansı, acil koduyla geçtiği haberinde Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleşen patlamada dokuz insanın hayatını kaybettiğini bildiriyor. Haberini hastane kaynaklarına dayandıran uluslararası ajans, 64 yaralının da acil servislere taşındığını belirtiyor. Amerikan Associated Press (AP) ajansı, ilk haberinde patlama sonucu birçok yaralı olduğunu aktardı ancak daha sonra hayatını kaybedenler ve yaralıların sayısını güncelledi.

Cizre saldırısı dünya manşetlerinde

BBC, büyük bir bombalı aracın Cizre'deki Çevik Kuvvet binasını hedef aldığını ve en az 8 polisin öldüğünü okuyucularına aktardı. Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine çeken Al Jazeera English, 'Türkiye'nin güneydoğusunda polis merkezine bombalı araç çarptı' başlığını kullandı. Uluslararası medya organı, saldırının gerçekleştiği Cizre'nin Suriye sınırına çok yakın noktada olduğunu vurguladı. Amerikan New York Times gazetesinin başlığı 'Türkiye'deki bombalı araç saldırısında 8 polis öldü, 45 yaralı' oldu. İngiliz The Guardian gazetesi, 'Türkiye'nin Suriye sınırındaki patlamada çok sayıda ölü olmasından korkuluyor' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Independent ise, 'Türkiye'deki bombalı araç patlamasında dokuz can kaybı, düzinelerce yaralı' başlığıyla sunduğu haberde video görüntülerine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...