Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSO komutanı Albay, yeni hedefi açıkladı

Düzenleyen:
ÖSO komutanı Albay, yeni hedefi açıkladı

DÜNYA Haberleri

Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, bir sonraki hedefin Mare olduğunu duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu'nun çatısı altından savaşan muhalif örgütlerden Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman sonraki hedefin Mare'ye doğru ilerleyerek haftalar, belki aylar sürecek bir operasyon ile burada DAEŞ hakimiyetinde olan tüm köyleri temizlemek olduğunu söyledi.

Cerablus'u ele geçiren Özgür Suriye Ordusu'nun çatısı altından savaşan muhalif örgütlerden Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haberajansına konuştu. Bıundan sonraki hedefin Mare'ye doğru ilerleyerek haftalar, belki aylar sürecek bir operasyon ile burada DAEŞ hakimiyetinde olan tüm köyleri temizlemek olduğunu belirtti.

'YPG İLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ AMA GEREKİRSE SAVAŞIRIZ'

Habere göre Osman, DAEŞ'in elinde tuttuğu Türkiye ile sınır komşusu olan tüm yerleri temizlemek istediklerini ve batıya doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Doğuya doğru devam etmeden önce buraların temizlenmesi ile DAEŞ'in muhaliflere saldırma şansının ve ikmal hatlarının ortadan kaldırılacağını belirten Osman, daha sonra ise YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin eele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti. 49 yaşındaki Osman, "Bu yolda YPG ile çatışmak niyetinde değiliz. Ancak mecbur kalırsak bunu da yaparız" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...