HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'da 3 DAEŞ üyesine hapis cezası

Düzenleyen: /
Kanada'da 3 DAEŞ üyesine hapis cezası
Kanada, Daeş, Haber

DÜNYA Haberleri

Kanada'da terör örgütü DAEŞ'e üye oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Başkent Ottawa'daki Ontario Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülen davada, sanık ikiz kardeşler Ashton ve Carlos Larmond'un, Ottawa ve Gatineau bölgelerinde 1 Ağustos 2014 ile 9 Ocak 2015 tarihleri arasındaki terör faaliyetlerine ilişkin video kayıtları ve deliller gösterildi.
Sanık Süleyman Muhammed'in de ikizlerin terör faaliyetlerine katıldığı iddia edildi.
Kanada Kraliyet Savcısı Douglas Curliss de Ashton Larmond'un, Suriye'ye giderek DAEŞ'e katılma ve Kanada'da insanları öldürme planları yaptığını öne sürdü.
Ashton Larmond’ın avukatı Joseph Addelman, müvekkilinin, hakkında iddia edilenleri yapmak istediğine kendisinin bile inanamadığını belirtti.
Mahkeme, Ashton Larmond için 17, ikizi Carlos Larmond ve Süleyman Muhammed için de yedişer yıl hapis cezasına, hapis sürelerinin yarısını tamamlayana kadar da şartlı tahliye imkanlarından yararlanamamalarına hükmetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...