HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Musul'da patlama: 22 DAEŞ'li öldü

Düzenleyen: /
Musul'da patlama: 22 DAEŞ'li öldü
Musul, Daeş, Patlama, Haber

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Musul kentinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarınca terör örgütü DAEŞ mevzilerine düzenlenen saldırılarda bu örgüte bağlı 12 militanın, bir araçtaki patlayıcıların infilak etmesi sonucu ise en az 10 militanın öldüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyona ait savaş uçakları tarafından Musul'un El-Hadar ilçesinin kuzeydoğusuna düzenlenen hava saldırısında 12 DAEŞ militanının öldürüldüğü, bir silah deposunun da imha edildiği belirtildi.
Açıklamada, Kayyara ile Mahmur arasındaki yolda bulunan bir köyde ise terör örgütü DAEŞ'e ait patlayıcıların bulunduğu bir aracın infilak etmesi nedeniyle bu örgüte bağlı en az 10 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.
Başbakan Haydar el-İbadi, birkaç gün önce yaptığı yazılı açıklamada, stratejik öneme sahip Kayyara'nın terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığını duyurmuş ve bunun Musul'un kurtarılması için önemli bir adım olduğunu vurgulamıştı.
Irak hükümeti, ülkenin ikinci büyük kenti olan ve 10 Haziran 2014'ten bu yana DAEŞ'in elinde bulunan Musul'un kurtarılması için geçen mayıs ayında operasyon başlatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...