HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya’da ölü sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İtalya’da ölü sayısı artıyor
İtalya, Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

İtalya’da çarşamba günü meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e yükselirken, bugün Ascoli Piceno’da yaklaşık 40 depremzede için cenaze töreni düzenlenecek.

İtalya’da çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı artıyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, yetkililer ölü sayısının 281’e yükseldiğini duyurdu. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin evsiz kalmasıyla sonuçlanan depremde 40’ı ağır 388 kişinin de tedavisi hastanede sürüyor. 
Deprem nedeniyle ülkede milli yas ilan edilmesinin ardından bayraklar yarıya indirildi. Hayatını kaybedenler arasında 6 Romanya, 3 İngiliz, 1 İspanya, 1 Kanada ve 1 Arnavutluk vatandaşı da bulunuyor. Yetkililer, 21’i çocuk 181 kişinin kimlik tespitinin yapıldığını belirtti. Ayrıca bugün Ascoli Piceno’da depremde hayatını kaybeden yaklaşık 40 kişi için cenaze töreni düzenlenecek. Amatrice Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, “Yalnızca bir şans arkadaşlarımızı bize getirebilir. Ancak çok sayıda kayıp olduğu için kazmaya devam ediyoruz” dedi. 
Öte yandan Romanya Dışişleri Bakanlığı, 17 Romanya vatandaşından haber alınamadığını duyurdu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...