Pakistan'daki FETÖ okullarına yeni yöneticiler atandı

Düzenleyen:
Pakistan'daki FETÖ okullarına yeni yöneticiler atandı

DÜNYA Haberleri

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Pencap eyaletindeki Fetullahçı Terör Örgütü’nün okullarının yönetim kurulunu değiştirdiklerini, yeni yöneticiler atadıklarını, bu okulların artık örgüt tarafından yönetilmediğini aktardı.

Türkiye’ye yaptığı ziyarette konuşan Şerif, Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin geleceğini çok iyi gördüğünü ve iki halk arasında “eşi benzeri olmayan bir kardeşlik bağı” bulunduğunu vurguladı. Şerif, Pakistan’ın başarısız darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Türk halkına, hükûmetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini belirten ilk ülke olduklarını hatırlatarak, demokrasiye olan desteklerini gösterdiklerini aktardı.  FETÖ’ye bağlı okulların ülkenin her bölgesinde bulunduğuna dikkati çeken Şerif, son gelişmelerin ardından eyalette yeni FETÖ bağlantılı okullarının açılmasını engellediklerini vurguladı. Şerif, “FETÖ’nün Pencap’taki okullarının yönetim kurulu değiştirildi ve Pakistan tarafından yeni yöneticiler atandı. Bu okullar artık FETÖ tarafından yönetilmiyor. Başbakan Navaz Şerif de tüm Pakistan’daki FETÖ okullarıyla ilgili bir komisyon kurdu, bu komisyon Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği ile irtibat hâlinde. Bu konuda Türkiye ile birlikte çalışıyoruz.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...