Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suçluların iadesinde ABD'nin karnesi ortaya çıktı

Düzenleyen:
Suçluların iadesinde ABD'nin karnesi ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

Türkiye-ABD arasındaki suçluların iadesi anlaşmasında rakamlar çarpıcı gerçeği ortaya koydu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi ve tutuklanmasına ilişkin daha bir adım atılmazken, ABD’nin Türkiye’den 2006-2016 yılları arasında toplam 10 iade talebi oldu. Bu taleplerden 3’ü terör 7’si ise adi suçlarla ilgili. ABD’nin Türkiye’den istediği 10 talebin 9’unda iadesi talep edilen kişiler geçici olarak tutuklandı. Bir dosya da yakalama uygun görüldüğü halde şahıs yakalanamadı ancak aranmasına devam ediliyor.

SADECE 2 İADE

Aynı dönemde Türkiye’nin ise ABD’den toplam 28 iade talebi oldu. Bu taleplerden 20’si adi, 8’i ise terör suçlarıyla ilgili. ABD makamları adi suçlara ilişkin Türkiye’nin 2 talebini kabul etti. ABD iade edilen 2 kişiyi süreç öncesi tutuklama yapmıştı. Terör suçlarına ilişkin taleplerden ise kabul edilen olmadı. Terör suçlarına ilişkin olarak yapılan 8 talebin 4’ü Fetullah Gülen hakkında.

KESİN HÜKÜM

Türkiye-ABD arasında Suçluların Geri Verilmesi ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Yardım Anlaşma’sının 9’uncu maddesi, “Aranan kişi, bulunduğunda, İstenilen Taraf yetkili makamları karara varıncaya kadar, tutukluluk altında bulundurulacaktır. Geri verme istemi kabul edildiği takdirde, tutukluluk hali teslime deyin sürdürülecek” hükmünü içeriyor.

Star

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...