Darbe yiyen PYD’ye ABD’liler aracı oldu

Düzenleyen:
Darbe yiyen PYD’ye ABD’liler aracı oldu

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Cerablus’tan sonra YPG’nin yığınak yaptığı Menbiç’e yönelmesi üzerine ABD araya girdi. ABD’li Albay Thomas, “DAEŞ tehdidine odaklanmak için Türkler ve Kürt grupların çatışmayı durdurma noktasında teminat verdiğini” öne sürdü.

Suriye’nin kuzeyinde TSK tarafından icra edilen Fırat Kalkanı operasyonunda, ABD kanadından sürpriz bir iddia geldi. Haber ajansı AFP’ye göre, ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü Albay John Thomas, “Suriye’de DAEŞ tehdidine odaklanmak için Türkler ve Kürt grupların (PYD/YPG) çatışmayı durdurma noktasında teminat verdiğini” öne sürdü.
Bu iddianın, ABD’li 3 askerin Menbiç’te PKK saflarında çatışırken öldürülmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Türk askeri kaynakları ise, YPG ile herhangi bir uzlaşma olmadığını belirtti.
“TAAHHÜT YERİNE GETİRİLMELİ”
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç konuya ilişkin bir soru üzerine, “ABD’nin tarafımıza ilettiği, Menbiç operasyonun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri’nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.
“FIRAT’IN DOĞUSUNA ÇEKİLDİLER”
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel ise, terör örgütü DAEŞ ile Suriye’nin kuzeyinde mücadele eden grupların, kendi aralarında çatışmasını istemediklerini, bu unsurları ayrı tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Kürtlerin büyük bölümü, SDG’nin parçası olan Kürt gruplar (PYD/YPG) şu anda Fırat’ın doğusunda. Bize verdikleri taahhütlerine bağlı kaldılar” iddiasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...