Financial Times'dan Fırat Harekatı yorumu

Düzenleyen:
Financial Times'dan Fırat Harekatı yorumu

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin gerçekleştirdiği operasyonu değerlendiren İngiliz Financial Times gazetesi, Ankara’nın bu operasyonla, bu bölgede bir devlet hayali kuran Kürtlere büyük darbe indirdiğini belirtti.

“Kürtlerin, bölgedeki karışıklıktan bir özerklik çıkarma gibi hayalleri vardı. Fakat şu anki tabloya göre bu imkânsız gibi görünüyor” denilen yorum haberde, “Türkiye’nin doğrudan askerî müdahalesi, bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ve İran ile safları sıkılaştırması, en çok Kürtlerin hayallerine darbe indirdi. Oysa Suriyeli Kürtler iki yıl önce Kobani kuşatmasını kırdıktan sonra devlet hayalleri kurmaya başlamıştı” denildi.

PYD, TÜRKLERİ PROVOKE ETTİ

Türkiye’nin, Rus uçağını düşürmesi üzerine PYD/YPG’nin bundan cesaret aldığını yazan gazete şöyle devam etti: “Suriye’deki Kürt militanlar Fırat Nehri’nin batısına savaşçı göndererek Türkiye’yi provoke etti. Tam bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin barıştı. Putin, Kürtlerden desteğini çekti. ABD’nin de onayıyla Cerablus harekâtı başlatıldı. Washington da Suriye’deki Kürt müttefiklerine Fırat’ın doğusuna çekilmelerini söyledi. ABD, Türkiye’nin yanında duracağı yönünde sinyal göndererek Kürtleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Görünen o ki, Kürtlerin bağımsız bir devlet hayalleri için artık şansları kalmadı.”

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...