Rusya ve Esad el ele Halep'te katliam yapıyor

Düzenleyen:
Rusya ve Esad el ele Halep'te katliam yapıyor

DÜNYA Haberleri

Halep’te önceki gün 86 kişiyi öldüren Rus lider Putin ve kanlı diktatör Esad’ın uçakları, dün aynı yerleri bir daha vurdu. Bu sefer de çoğunluğu kadın ve çocuk olan 56 kişiyi daha katlettiler. Ölü sayısı 140'ı aştı.

Suriyeli muhaliflerin en önemli merkezlerinden biri olan Halep şehrine yönelik Rusya ve Suriye’nin ortak harekatının ikinci gününde yine katliam yaşandı. Önceki gün Halep’e yönelik büyük bir operasyon başlatacaklarını açıklayan Esad yönetimi, kendilerine Rus güçlerinin de yardımcı olacağını aktarmıştı. Katliamın ilk gününde Rus ve Esad’ın uçakları Halep’te birçok bölgeyi peş peşe vurmuş ve 86 kişiyi öldürmüştü. 200 kişinin de yaralandığı ilk günkü katliamın acısı dinmeden Rus ve Esad rejimine bağlı uçaklar dün Halep’te aynı bölgeleri tekrar bomba yağmuruna tuttu. Rusya ve rejime ait savaş uçakları, kent merkezinde Esad güçlerinin kuşatmasındaki Bustan el Kasr, Meşhed, Kellese, Salihiyin ve Firdevs semtlerine yoğun hava saldırıları düzenledi. Sivil yerleşim yerlerini hedefleyen saldırıların ardından enkaz kaldırma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekiplerinin ilk belirlemelerine göre, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 56 sivil hayatını kaybetti. Kısıtlı imkanlarla sürdürülen enkaz kaldırma çalışmalarında ölü sayısının artması beklenirken, yaralıların sahra hastanelerine taşındığı ancak buralarda da büyük oranda doktor ve ilaç sıkıntısının yaşandığı bildirildi. Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari, enkaz altında birçok insanın kaldığını ancak sürekli bombalamalar yüzünden bu kişileri kurtarma çalışmalarının sağlıklı şekilde yürütülemediğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...