Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ürdün'de Ulusal Reform Koalisyonu yeni bir 'blok' kurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün'de Ulusal Reform Koalisyonu yeni bir 'blok' kurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün'deki Ulusal Reform Koalisyonu, eski Eğitim ve Öğretim Bakanı Abdullah Akayile başkanlığında bir "blok" kurduklarını duyurdu.

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen basın toplantısında, Ulusal Reform Koalisyonu'nun seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, 8'i Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi'nden (İÇC) olmak üzere 15 sandalye çıkarması değerlendirildi.

Toplantıda konuşan İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi, "Ürdün halkına partimize ve ulusal düzeyde programı bulunan bir blok çıkaran Ulusal Reform Koalisyonu adaylarına duydukları güven için teşekkür ediyoruz. Ayrıca seçim sürecini yönetenlere, gözlemleyenlere ve güvenlik güçlerine de teşekkür ederiz." dedi.

Zeyudi, "İhlaller, zorluklar yaşamasına rağmen seçim sürecine katılan Ürdünlülerin güvenini kazanmalarından dolayı meclis üyesi olan 18 kardeşimizi de tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Akayile başkanlığındaki yeni blok

Koalisyonun Akayile başkanlığında parlamentoda bir blok kurma konusunda anlaştığının altını çizen Zeyudi, gelecek yasama döneminin farklı geçmesini ve bu önemli kurumun tekrar güven ve prestij kazanmasını umduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra İhvan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni İrşid, seçim sonuçlarına etki edilmesinin zayıf bir meclis oluşmasına yol açtığını ve Ürdün devletinin itibarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Eski Bakan ve yeni meclis blokunun başkanı Abdullah Akayile ise meclis başkanlığı yarışına gireceklerini ve yeni hükümetin oluşturulmasında da rol almayı umduklarını kaydetti.

Ürdün'de salı günü yapılan parlamento seçimlerinin kesin olmayan resmi sonuçlarına göre ulusalcı, milliyetçi, Hristiyan, Çerkez ve Çeçen adaylardan oluşan Ulusal Reform Koalisyonu ile onun desteklediği "El-Karak Halkı" grubu 18 sandalye kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu yetkililerden alınan bilgiye göre, seçimde 130 sandalyeli parlamentoya Ulusal Reform Koalisyonu 15, "El-Karak Halkı" grubu da 3 milletvekili göndermeyi başardı.

Parlamentoya girmeyi başaran koalisyon milletvekillerinden üçte ikisinin İhvan'dan, üçte birinin İslami akıma yakın kişiler ile Hristiyanlardan olduğu bildirildi.

Koalisyon yüzde 13,8'lik oy oranına ulaşırken, eski İhvan Genel Sekreteri Abdulmecid Zuneybat'ın kurduğu Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Derneği ise seçimlerde 1 sandalye elde etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...